bewaar
Uiensaus
Uiensaus
bewaar

Uiensaus

Niet huilen! Het is misschien even doorbijten om deze heerlijke uiensaus te maken, maar hij past bij al je favoriete gerechten.

15 min. bereiden
30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

1 el

milde olijfolie

1½ tl

sambal manis

1½ el

tomatenpuree

1 tl

kristalsuiker

100 ml

kraanwater

5 g

verse platte peterselie

Niet huilen! Het is misschien even doorbijten om deze heerlijke uiensaus te maken, maar hij past bij al je favoriete gerechten.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in 3 min. glazig. Voeg de sambal, tomatenpuree en suiker toe en bak 2 min. mee.

2

Voeg het water toe, breng aan de kook en laat al roerend op laag vuur 2-3 min. iets inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 30 min. afkoelen in de koelkast.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng erdoor.

combinatietipLekker bij broodje shoarma. Let op, het gerecht is dan niet meer lactose- en glutenvrij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Uiensaus

Niet huilen! Het is misschien even doorbijten om deze heerlijke uiensaus te maken, maar hij past bij al je favoriete gerechten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig