Noe­del­sa­la­de met run­der­ge­hakt, groen­ten en pin­da­kaas­dres­sing

Een dressing van pindakaas? Doen! Het is net satésaus.

(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een dressing van pindakaas? Doen! Het is net satésaus. 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sugarsnaps 5 min. en giet af. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Voeg de noedels toe en bak nog 2 min. mee.
  2. Doe ondertussen de pindakaas, rijstazijn, honing, sojasaus en het water in een steelpan en verwarm al roerend 4 min. op middelhoog vuur
  3. Meng het gehakt-noedelmengsel met de sugarsnaps en spitskool en besprenkel met de pindakaasdressing.

combinatietip:

Lekker met seroendeng (mix van pinda's, kokos en specerijen); het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Noedelsalade met rundergehakt, groenten en pindakaasdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met run­der­ge­hakt, groen­ten en pin­da­kaas­dres­sing

1
1
  • 200 g verse sugarsnaps
  • ½ el arachideolie
  • 200 g rundergehakt
  • 1 el sambal

Kook de sugarsnaps 5 min. en giet af. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 300 g udon thick noodles

Voeg de noedels toe en bak nog 2 min. mee.

3
3
  • 3 el pindakaas
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl honing
  • 1 el sojasaus
  • 100 ml water

Doe ondertussen de pindakaas, rijstazijn, honing, sojasaus en het water in een steelpan en verwarm al roerend 4 min. op middelhoog vuur

4
4
  • 200 g gesneden spitskool

Meng het gehakt-noedelmengsel met de sugarsnaps en spitskool en besprenkel met de pindakaasdressing.

combinatietip:

Lekker met seroendeng (mix van pinda's, kokos en specerijen); het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.