bewaar
Noedelsalade met rundergehakt, groenten en pindakaasdressing
Noedelsalade met rundergehakt, groenten en pindakaasdressing
bewaar

Noedelsalade met rundergehakt, groenten en pindakaasdressing

Een dressing van pindakaas? Doen! Het is net satésaus.

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

verse sugarsnaps

½ el

arachideolie

200 g

rundergehakt

1 el

sambal

300 g

udon thick noodles

3 el

pindakaas

1 el

rijstazijn

1 tl

honing

1 el

sojasaus

100 ml

water

200 g

gesneden spitskool

Een dressing van pindakaas? Doen! Het is net satésaus.

Aan de slag

1

Kook de sugarsnaps 5 min. en giet af. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Voeg de noedels toe en bak nog 2 min. mee.

2

Doe ondertussen de pindakaas, rijstazijn, honing, sojasaus en het water in een steelpan en verwarm al roerend 4 min. op middelhoog vuur

3

Meng het gehakt-noedelmengsel met de sugarsnaps en spitskool en besprenkel met de pindakaasdressing.

tip

combinatietipLekker met seroendeng (mix van pinda's, kokos en specerijen); het gerecht is dan niet meer lactosevrij.