Noe­del­sa­la­de met pind­adres­sing

De heerlijk pittige pindadressing maak je zelf. Zo klaar!

(4) waardeer
hoofdgerecht De heerlijk pittige pindadressing maak je zelf. Zo klaar! 2 personen
4 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de kipdijfi let met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de sambal, pindakaas en het water in een steelpan en verwarm al roerend 2 min. op laag vuur. Meng de mie met de pindadressing en schep om met de peen julienne, taugé en rodekool. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de noedelsalade op een grote schaal. Snijd de gegrilde kip in reepjes van 1 cm en verdeel erover. Bestrooi met de seroendeng.

combinatietip:

Seroendeng, de mix van geroosterde kokos en pinda’s, kun je als knapperige topping gebruiken bij veel Indonesische gerechten.

combinatietip:

Lekker met limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 14  g
  • natrium 240 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 41-42

Noedelsalade met pindadressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met pind­adres­sing

1
1
  • 180 g kipdijfilet
  • 1 el arachideolie

Meng de kipdijfi let met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 125 g eiermie

Kook ondertussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • ½ el sambal badjak
  • 4 el kokos-maple pindakaas
  • 100 ml water

Doe de sambal, pindakaas en het water in een steelpan en verwarm al roerend 2 min. op laag vuur.

4
4
  • 150 g peen julienne
  • 100 g taugé
  • 150 g gesneden rodekool

Meng de mie met de pindadressing en schep om met de peen julienne, taugé en rodekool. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el seroendeng

Schep de noedelsalade op een grote schaal. Snijd de gegrilde kip in reepjes van 1 cm en verdeel erover. Bestrooi met de seroendeng.

combinatietip:

Seroendeng, de mix van geroosterde kokos en pinda’s, kun je als knapperige topping gebruiken bij veel Indonesische gerechten.

combinatietip:

Lekker met limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.