Oven­ge­roos­ter­de aard­ap­pel­tjes met ve­gas­chnit­zel en cour­get­te

Een AGGV'tje wordt het in 2018 helemaal: aardappelen-groente-geen vlees.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(0) waardeer
hoofdgerecht Een AGGV'tje wordt het in 2018 helemaal: aardappelen-groente-geen vlees. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Schep de aardappelen om met de kruiden, 2/5 van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Schaaf ondertussen de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten. Verhit ⅓ van de rest van de olie in een wok en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de schnitzels 3 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de schnitzels met de aardappelparten en de groenten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Ovengeroosterde aardappeltjes met vegaschnitzel en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ge­roos­ter­de aard­ap­pel­tjes met ve­gas­chnit­zel en cour­get­te

1
1
  • 1 kg roodschillige aardappel

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Schep de aardappelen om met de kruiden, de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

5
5
  • 2 courgettes
  • 1 el traditionele olijfolie

Schaaf ondertussen de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten. Verhit de olie in een wok en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • ½ el wittewijnazijn

Voeg de tomaten toe en breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 vegetarische schnitzels

Verhit ondertussen de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de schnitzels 3 min. op middelhoog vuur.

8
8

Keer halverwege. Serveer de schnitzels met de aardappelparten en de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.