bewaar
Ovengeroosterde aardappeltjes met vegaschnitzel en courgette
Ovengeroosterde aardappeltjes met vegaschnitzel en courgette
bewaar

Ovengeroosterde aardappeltjes met vegaschnitzel en courgette

Een AGGV'tje wordt het in 2018 helemaal: aardappelen-groente-geen vlees.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

roodschillige aardappel

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

5 el

traditionele olijfolie

2

courgettes

250 g

cherrytomaten

½ el

wittewijnazijn

4

vegetarische schnitzels

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een AGGV'tje wordt het in 2018 helemaal: aardappelen-groente-geen vlees.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Schep de aardappelen om met de kruiden, 2/5 van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

2

Schaaf ondertussen de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten. Verhit ⅓ van de rest van de olie in een wok en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de schnitzels 3 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de schnitzels met de aardappelparten en de groenten.