bewaar
Aziatische roerbak met vegaschnitzel & radijs
Aziatische roerbak met vegaschnitzel & radijs
bewaar

Aziatische roerbak met vegaschnitzel & radijs

Roerbakken is zo makkelijk. In 20 minuten staat er weer iets lekkers op tafel!

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

200 g

radijs

15 g

verse koriander

4 el

wittewijnazijn

2 tl

suiker

4 el

kraanwater

4 el

(arachide)olie

4

vegetarische schnitzels

2 tenen

knoflook

800 g

Chinese wokgroente sugarsnaps

2 tl

5-kruidenpoeder

4 el

zoete chilisaus

Roerbakken is zo makkelijk. In 20 minuten staat er weer iets lekkers op tafel!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Halveer ondertussen de radijsjes en snijd de koriander fijn. Doe de radijs en de helft van de koriander in een kommetje. Doe de azijn, suiker, een mespunt zout en het water in een kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Schenk over de radijs en koriander en laat staan tot gebruik.

3

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de schnitzels op matig vuur in 4 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en bak de wokgroente, knoflook, 5-kruidenpoeder en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Snijd de schnitzels in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de wokgroente erop. Verdeel de schnitzelreepjes erover, besprenkel met de chilisaus en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de radijs.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box-gerecht.