Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

Geen tajine? Gebruik voor het stoven een hapjespan.

(25) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Geen tajine? Gebruik voor het stoven een hapjespan. 4 personen
4 25

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tajine of hapjespan met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de olie in de tajine of hapjespan en bak de kip rondom bruin
  2. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de rode ui in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip, schep om en bak nog 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven. Zet de kegelvormige deksel op de taijne of leg de deksel op de hapjespan en laat 25 min. op laag vuur stoven.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten.
  4. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe aan de tajine of hapjespan. Neem de deksel eraf, bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.

combinatietip:

Lekker met kruidencouscous.

Tip:

Een tajine is een aardewerken stoofpot die vooral in de Arabische keuken wordt gebruikt. Heb je er geen? Je kunt dit gerecht ook in een stoof- of hapjespan met deksel bereiden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse kipstoof met citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

1
1
  • 380 g scharrelkipdijfilet
  • 1 el ras el hanout specerijenmelange

Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in de tajine of hapjespan en bak de kip rondom bruin

3
3
  • 500 g winterpeen
  • 3 rode uien

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de rode ui in parten.

4
4
  • 200 ml water
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de peen en ui toe aan de kip, schep om en bak nog 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven.

5
5

Zet de kegelvormige deksel op de taijne of leg de deksel op de hapjespan en laat 25 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten.

7
7
  • 250 g diepvries tuinerwten

Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe aan de tajine of hapjespan.

8
8

Neem de deksel eraf, bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.

combinatietip:

Lekker met kruidencouscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.