Zalm-groen­te­scho­tel met ge­bak­ken Rös­ti­s­ter­ren

Die sterretjes geven het gerecht een vrolijke aanblik.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Die sterretjes geven het gerecht een vrolijke aanblik. 4 personen
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente en dragon al omscheppend 9 min. op middelhoog vuur. Snijd de bieslook fijn en de zalm in reepjes.
  2. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg de helft van de kaas en de helft van de bieslook toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
  3. Meng de groente met de kaassaus en zalmreepjes. Verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  4. Verhit ondertussen 2 koekenpannen met de olie en bak de Röstisterren in 15 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
  5. Garneer de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer samen met de röstisterren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Zalm-groenteschotel met gebakken Röstisterren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm-groen­te­scho­tel met ge­bak­ken Rös­ti­s­ter­ren

1
1

Verwarm de oven op 200 °C.

2
2
  • 10 g boter
  • 800 g Hollandse roerbakgroenten
  • 2 tl gedroogde dragon

Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente en dragon al omscheppend 9 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 bakje bieslook
  • 250 g zalmfilet

Snijd de bieslook fijn en de zalm in reepjes.

4
4
  • 30 g boter
  • 30 g bloem

Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde.

5
5
  • 300 ml halfvolle melk

Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel).

6
6
  • 50 g geraspte oude kaas

Voeg de helft van de kaas en de helft van de bieslook toe en laat op laag vuur al roerend smelten.

7
7

Meng de groente met de kaassaus en zalmreepjes. Verdeel over de ovenschaal.

8
8
  • 50 g geraspte oude kaas

Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

9
9
  • 2 el (olijf)olie
  • 600 g Röstisterren

Verhit ondertussen 2 koekenpannen met de olie en bak de Röstisterren in 15 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

10
10

Garneer de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer samen met de röstisterren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.