Zalm-groenteschotel met gebakken Röstisterren
Die sterretjes geven het gerecht een vrolijke aanblik.

Advertentie
Ingrediënten
- 40 g ongezouten roomboter
- 800 g verse Hollandse roerbakgroente
- 2 tl gedroogde dragon
- 1 bakje verse bieslook
- 250 g diepvries zalmfilets (ontdooid)
- 30 g tarwebloem
- 300 ml halfvolle melk
- 100 g geraspte oude kaas
- 2 el (olijf)olie
- 600 g Röstisterren (zak, Aviko)
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven op 200 °C. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente en dragon al omscheppend 9 min. op middelhoog vuur. Snijd de bieslook fijn en de zalm in reepjes.
- Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg de helft van de kaas en de helft van de bieslook toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
- Meng de groente met de kaassaus en zalmreepjes. Verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Verhit ondertussen 2 koekenpannen met de olie en bak de Röstisterren in 15 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
- Garneer de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer samen met de röstisterren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.000 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Zalm-groenteschotel met gebakken Röstisterren
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm-groenteschotel met gebakken Röstisterren
Verwarm de oven op 200 °C.
- 10 g ongezouten roomboter
- 800 g verse Hollandse roerbakgroente
- 2 tl gedroogde dragon
Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente en dragon al omscheppend 9 min. op middelhoog vuur.
- 1 bakje verse bieslook
- 250 g diepvries zalmfilets
Snijd de bieslook fijn en de zalm in reepjes.
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g tarwebloem
Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde.
- 300 ml halfvolle melk
Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel).
- 50 g geraspte oude kaas
Voeg de helft van de kaas en de helft van de bieslook toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
Meng de groente met de kaassaus en zalmreepjes. Verdeel over de ovenschaal.
- 50 g geraspte oude kaas
Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 2 el (olijf)olie
- 600 g Röstisterren
Verhit ondertussen 2 koekenpannen met de olie en bak de Röstisterren in 15 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
Garneer de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer samen met de röstisterren.