Mexi­caan­se bo­nen­soep met gar­na­len

Mexico was nog nooit zo dichtbij met deze verrukkelijke bonensoep.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Mexico was nog nooit zo dichtbij met deze verrukkelijke bonensoep. 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe samen met de burritoschotel, garnalen en het water in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. garen.
  2. Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Snijd de helft van de peper in ringen en snijd de rest van het vruchtvlees, zonder zaadlijsten, fijn. Verdeel de nachochips in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en schaaf de cheddar erover. Bestrooi met de peperringen en bak ca. 10 min. onder in de oven.
  3. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado, 3⁄4 van de koriander, het limoenrasp en 1 el limoensap met de fijngesneden peper tot een salsa. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de rest van de koriander en serveer de nachochips, salsa en limoenpartjes erbij.

variatietip:

Maak deze soep eens met 1 zak HAK Burritoschotel en de helft van de ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Mexicaanse bonensoep met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bo­nen­soep met gar­na­len

1
1
  • 1 zak paprikamix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

2
2
  • 2 zakken burritoschotel
  • 225 g rauwe en gepelde garnalen
  • 600 ml water

Doe samen met de burritoschotel, garnalen en het water in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. garen.

3
3
  • 1 jalapeñopeper

Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper.

4
4

Snijd de helft van de peper in ringen en snijd de rest van het vruchtvlees, zonder zaadlijsten, fijn.

5
5
  • 200 g nacho chips naturel
  • 50 g cheddar

Verdeel de nachochips in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en schaaf de cheddar erover.

6
6

Bestrooi met de peperringen en bak ca. 10 min. onder in de oven.

7
7
  • 1 bakje koriander
  • 1 limoen

Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes.

8
8
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

9
9

Meng de avocado, 3⁄4 van de koriander, het limoenrasp en 1 el limoensap met de fijngesneden peper tot een salsa.

10
10

Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de rest van de koriander en serveer de nachochips, salsa en limoenpartjes erbij.

variatietip:

Maak deze soep eens met 1 zak HAK Burritoschotel en de helft van de ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.