Ve­ga-sli­ders met gei­ten­kaas en vij­gen­con­fi­tu­re

Leuk voor de kids (en ook de volwassenen!)

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Leuk voor de kids (en ook de volwassenen!) 9 personen
4 3

Ingrediënten

9 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 9 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak de broodjes af volgens de aan wijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een gourmetpannetje of koekenpan en bak hierin de vega burgertjes, -balletjes en -nuggets in 2 min. per kant in de olie goudbruin en gaar. Snijd de komkommer in 9 plakjes van 1 cm dik. Snijd van 3 plakjes een ster. Ris de blaadjes van het takje tijm en meng met de confiture. Bestrijk de onderkant van de broodjes met de confiture en leg hierop een blaadje babyromainesla. Prik aan 3 tapasprikkers een komkommer ster, een vegaballetje en een paar cherrytomaten. Leg op de helft van de broodjes een vegaburgertje en op de andere helft een veganugget, vervolgens de geitenkaas en de komkommer. Dek af met de rest van de broodjes. Steek er een prikker in.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Vega-sliders met geitenkaas en vijgenconfiture

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga-sli­ders met gei­ten­kaas en vij­gen­con­fi­tu­re

1
1
  • 6 hamburgerbroodjes

Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • 175 g vega gourmetschotel

Verhit de olie in een gourmetpannetje of koekenpan en bak hierin de vega burgertjes, -balletjes en -nuggets in 2 min. per kant in de olie goudbruin en gaar.

3
3
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in 9 plakjes van 1 cm dik. Snijd van 3 plakjes een ster.

4
4
  • 1 takje tijm
  • 1½ el vijgenconfiture
  • 1 kropje babyromainesla

Ris de blaadjes van het takje tijm en meng met de confiture. Bestrijk de onderkant van de broodjes met de confiture en leg hierop een blaadje babyromainesla.

5
5
  • 60 g cherrytomaten

Prik aan 3 tapasprikkers een komkommer ster, een vegaballetje en een paar cherrytomaten.

6
6
  • 6 zachte geitenkaas in plakken

Leg op de helft van de broodjes een vegaburgertje en op de andere helft een veganugget, vervolgens de geitenkaas en de komkommer. Dek af met de rest van de broodjes. Steek er een prikker in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.