bewaar
Gegratineerde paddenstoelen met geitenkaas en peersalade
Gegratineerde paddenstoelen met geitenkaas en peersalade
bewaar

Gegratineerde paddenstoelen met geitenkaas en peersalade

Paddenstoelen zijn de champi(gn)ons op deze broodjes overladen met kaas.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignon

150 g

oesterzwammen

1 el

arachideolie

1

ciabatta afbakbrood

200 g

gesneden jong belegen geitenkaas

2

Conference peren

200 g

eikenbladslamelange

75 ml

honing-mosterddressing

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Paddenstoelen zijn de champi(gn)ons op deze broodjes overladen met kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de paddenstoelen schoon, snijd de champignons in kwarten en scheur de oesterzwammen in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons in 5 min. op hoog vuur goudbruin.

2

Halveer de ciabatta overlangs. Leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de plakken kaas over de ciabatta’s. Verdeel de paddenstoelen erover en dek af met de rest van de plakken kaas. Zet de ciabatta 10 min. boven in de oven.

3

Schil ondertussen de peren, halveer inde lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke peerhelft in 4 parten. Schep de peer om met de slamelange en de dressing. Verdeel de salade over borden. Snijd elke ciabattahelft in 2 stukken en verdeel over de borden.