bewaar
Plaattaart met geitenkaas, bieten en spek
Plaattaart met geitenkaas, bieten en spek
bewaar

Plaattaart met geitenkaas, bieten en spek

In 20 minuutjes voor te bereiden, de oven doet de rest. Resultaat: zoet-pittige plaattaart met spek en bietjes.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

bietenmix

1

pizzadeeg met tomatensaus

200 g

gesneden jong belegen geitenkaas

100 g

gerookt ontbijtspek

2 takjes

verse tijm

2 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

In 20 minuutjes voor te bereiden, de oven doet de rest. Resultaat: zoet-pittige plaattaart met spek en bietjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Kook 8 min. en giet af.

2

Rol het pizzadeeg uit en duw een beetje verder uit, zodat een met bakpapier beklede bakplaat grotendeels is bedekt met deeg. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de verpakking. Beleg met de plakken kaas en de helft van het spek. Verdeel de bietenpartjes erover. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de bieten. Verdeel de rest van het spek erover en besprenkel met de honing.

3

Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven.

tip

combinatietipLekker met een groene salade met vinaigrette.