Ve­gan room­kaas voor de bor­rel

Met kerst mag het allemaal net wat feestelijker zijn. Roomkaas maken we dus gewoon zelf!

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met kerst mag het allemaal net wat feestelijker zijn. Roomkaas maken we dus gewoon zelf! 8 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (kleine) keukenmachine
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Mix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken.
  2. Snijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank.

combinatietip:

Lekker bij en borrelplank met veganistische toastjes zoals Carr's Table water biscuits, melba toast sesam of Monti volkoren pico’s. Combineer met andere dips zoals hummus en muhamara of snoepgroente, druiven, olijven en chutney.

combinatietip:

Ook lekker met een zelfgemaakte vegan paté! Dit recept vind je elders op deze website.

bewaartip:

Deze roomkaas is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast. Hij wordt na enkele dagen zelfs lekkerder en sterker van smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Vegan roomkaas voor de borrel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan room­kaas voor de bor­rel

1
1
  • 150 g ongebrande cashewnoten

Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken.

2
2
  • ½ tl zout
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 el vers citroensap
  • 3 el amandelmelk

Mix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken.

3
3
  • 10 g platte peterselie
  • 5 g bieslook

Snijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie.

4
4

Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank.

combinatietip:

Lekker bij en borrelplank met veganistische toastjes zoals Carr's Table water biscuits, melba toast sesam of Monti volkoren pico’s. Combineer met andere dips zoals hummus en muhamara of snoepgroente, druiven, olijven en chutney.

combinatietip:

Ook lekker met een zelfgemaakte vegan paté! Dit recept vind je elders op deze website.

bewaartip:

Deze roomkaas is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast. Hij wordt na enkele dagen zelfs lekkerder en sterker van smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.