bewaar
Crispy kipnuggets met een pittige ketchup-mayodip
Crispy kipnuggets met een pittige ketchup-mayodip
bewaar

Crispy kipnuggets met een pittige ketchup-mayodip

Knapperig laagje om de kip maken? Gebruik daar eens een handje chips voor!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

20 porties

380 g

scharrelkipfilet

110 g

bolognese chips

50 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

1½ el

ketchup

6 el

mayonaise

2 tl

srirachasaus

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • zakje met zippsluiting

  • bakpapier

Knapperig laagje om de kip maken? Gebruik daar eens een handje chips voor!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd elke kipfilet in 10 stukjes. Doe de chips in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Doe de chips en bloem elk in een diep bord en roer het ei los in een derde diep bord. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de chips.

2

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Meng ondertussen de ketchup met de mayonaise en srirachasaus. Serveer de dip met de kipnuggets.