bewaar
Sjalotten-cranberrychutney
Sjalotten-cranberrychutney
bewaar

Sjalotten-cranberrychutney

Verras je gasten met dit hapje vol uitgesproken smaken.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sjalotten

1 el

(olijf)olie

1 tl

gedroogde salie

4 el

cranberry compote

50 g

ongebrande pecannoten

Verras je gasten met dit hapje vol uitgesproken smaken.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalotten en salie 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur iets lager als de sjalotten dreigen te verbranden. Voeg de cranberry compote toe en bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en wat zout.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat afkoelen.

3

Serveer de chutney met de noten.

tip

combinatietipLekker met wat stokbrood en een stukje oude geitenkaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).