Groen­te­buf­fet voor Pak­jes­avond

Eten tussen het uitpakken van de cadeautjes door, dan is het pas écht Pakjesavond.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Eten tussen het uitpakken van de cadeautjes door, dan is het pas écht Pakjesavond. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de rundergehaktballetjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Leg na 5 min. de falafelballetjes op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Bak samen nog 15 min. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 5 min. gaar. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes kleiner. Snijd de komkommers in de lengte in kwarten. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de groenten, balletjes, appel en spreads bij de Zaanlander kaasfondue (zie recept elders op deze website).

variatietip:

Behalve de kaasfondue kan alles wat van het groentebuffet overblijft mee in de lunchtrommel voor de volgende dag. Lekkere traktatie!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Groentebuffet voor Pakjesavond

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­buf­fet voor Pak­jes­avond

1
1
  • 300 g rundergehaktballetjes
  • ½ el traditionele olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de rundergehaktballetjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

2
2

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3
3
  • 234 g vega falafel
  • ½ el traditionele olijfolie

Leg na 5 min. de falafelballetjes op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Bak samen nog 15 min.

4
4
  • 200 g koelverse pompoenstukjes
  • 200 g koelverse minibloemkool en -broccoli

Kook ondertussen de pompoenstukjes in 5 min. gaar. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes kleiner.

5
5
  • 200 g snoepkomkommers
  • 1 Elstar appel

Snijd de komkommers in de lengte in kwarten. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.

6
6
  • 150 g cherrytomaten
  • 200 g koelverse tzatziki
  • 200 g zoete pompoenhummus
  • 1 kaasfondue

Serveer de groenten, balletjes, appel en spreads bij de Zaanlander kaasfondue (zie recept elders op deze website).

variatietip:

Behalve de kaasfondue kan alles wat van het groentebuffet overblijft mee in de lunchtrommel voor de volgende dag. Lekkere traktatie!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.