bewaar
Groentebuffet voor Pakjesavond
Groentebuffet voor Pakjesavond
bewaar

Groentebuffet voor Pakjesavond

Eten tussen het uitpakken van de cadeautjes door, dan is het pas écht Pakjesavond.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundergehaktballetjes

1 el

traditionele olijfolie

234 g

vega falafel

200 g

koelverse pompoenstukjes

200 g

koelverse minibloemkool en -broccoli

200 g

snoepkomkommer

1

Elstar appel

150 g

cherrytomaten

200 g

koelverse tzatziki

200 g

zoete pompoenhummus

1

kaasfondue

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Eten tussen het uitpakken van de cadeautjes door, dan is het pas écht Pakjesavond.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de rundergehaktballetjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Leg na 5 min. de falafelballetjes op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Bak samen nog 15 min. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 5 min. gaar. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes kleiner. Snijd de komkommers in de lengte in kwarten. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de groenten, balletjes, appel en spreads bij de Zaanlander kaasfondue (zie recept elders op deze website).

variatietipBehalve de kaasfondue kan alles wat van het groentebuffet overblijft mee in de lunchtrommel voor de volgende dag. Lekkere traktatie!