Bloem­kool-broc­co­li­scho­tel met ham en kaas

Lekker slank recept met room én kaas? Ja, dat kan!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(357) waardeer
hollands hoofdgerecht Lekker slank recept met room én kaas? Ja, dat kan! 4 personen
3 357

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en laat in een pan met laag kokend water 5 min. koken.
  2. Roer ondertussen de mosterd met een scheutje kookroom glad. Klop het ei en de rest van de room erdoor. Schep de helft van de kaas erdoor. Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met de ham over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Gratineer de bloemkool-broccolischotel in het midden van de oven ca. 15 min.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en de krieltjes over de borden en bestrooi met de bieslook.
video

Bloem­kool

Onze leverancier - 04:08 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 02-03

Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-broc­co­li­scho­tel met ham en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 700 g koelverse minibloemkool en -broccoli

Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en laat in een pan met laag kokend water 5 min. koken.

Broccoli

Instructievideo

03:55 min.

3
3
  • ½ el Zaanse mosterd
  • 250 ml kookroom light
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g licht pittige geraspte kaas 20+

Roer ondertussen de mosterd met een scheutje kookroom glad. Klop het ei en de rest van de room erdoor. Schep de kaas erdoor.

4
4
  • 200 g hamreepjes
  • 50 g licht pittige geraspte kaas 20+

Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met de ham over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover. Strooi de kaas erover.

5
5

Gratineer de bloemkool-broccolischotel in het midden van de oven ca. 15 min.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 700 g krieltjes

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 10 g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en de krieltjes over de borden en bestrooi met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.