bewaar
Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas
Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas
bewaar

Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas

Lekker slank recept met room én kaas? Ja, dat kan!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
364waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

koelverse minibloemkool en -broccoli

½ el

Zaanse mosterd

250 ml

kookroom light

1

middelgroot ei

100 g

licht pittige geraspte kaas 20+

200 g

hamreepjes

2 el

traditionele olijfolie

700 g

krieltjes

10 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Lekker slank recept met room én kaas? Ja, dat kan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en laat in een pan met laag kokend water 5 min. koken.

2

Roer ondertussen de mosterd met een scheutje kookroom glad. Klop het ei en de rest van de room erdoor. Schep de helft van de kaas erdoor. Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met de ham over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Gratineer de bloemkool-broccolischotel in het midden van de oven ca. 15 min.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en de krieltjes over de borden en bestrooi met de bieslook.

Bloemkool

Instructievideo - 04:08 min.