Gour­met­ten stap voor stap

(2) waardeer
hoofdgerecht 8 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • gourmetstel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en meng dit met 1 el olijfolie (per 8 personen) door de biefstukpuntjes. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik. Snijd de zalmfilet in plakjes, meng met de sojasaus, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik. Zet ook de kip afgedekt in een kom in de koelkast.
  2. Snijd de bieslook fijn. Roer de eieren los met de bieslook en geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout. Snijd de krieltjes in plakjes en doe in een kom. Snijd de champignons in parten en doe in een kom. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes. Meng de bosui, courgette en paprika met 1 el olijfolie (per 8 personen). Snijd de komkommer in plakjes en verdeel samen met de cherrytomaten over een serveerschaal.
  3. Bak de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Zet alles klaar in kommetjes en schaaltjes rondom het gourmetstel. Gebruik aparte lepels en spatels voor rauw vlees en vis. Zet ook de falafel, bietenhummus, truffelmayonaise, cocktailsaus en kruidenboter in bakjes rondom het gourmetstel. Verwarm de satésaus en zet dit er ook bij.
  5. Schenk de rest van de olijfolie in een kommetje. Je hebt niet veel vet nodig om het vlees, de vis, het ei, de groente te bakken in de kleine pannetjes met antiaanbaklaag.

combinatietip:

Lekker voor erbij: groene salade van jonge bladsla, rauwkost radijsmix met een lichte balsamicodressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.080 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 67 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 65 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
December 2019

Gourmetten stap voor stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gour­met­ten stap voor stap

1
1
  • 10 g verse Italiaanse kruiden
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g biefstukpuntjes

Ris de blaadjes van de takjes kruiden en meng dit met de olijfolie door de biefstukpuntjes.

2
2

Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.

3
3
  • 300 g verse zalmfilets
  • 2 el sojasaus

Snijd de zalmfilet in plakjes, meng met de sojasaus, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.

4
4
  • 400 g kipfiletblokjes

Zet ook de kip afgedekt in een kom in de koelkast.

5
5
  • 10 g verse bieslook
  • 6 middelgrote eieren
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Snijd de bieslook fijn. Roer de eieren los met de bieslook en geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 400 g voorgekookte krieltjes

Snijd de krieltjes in plakjes en doe in een kom.

7
7
  • 250 g champignons

Snijd de champignons in parten en doe in een kom.

8
8
  • 3 bosuitjes
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes. Meng de bosui, courgette en paprika met de olijfolie.

9
9
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de komkommer in plakjes en verdeel samen met de cherrytomaten over een serveerschaal.

10
10
  • 1 robuust stokbrood wit
  • 1 robuust stokbrood bruin

Bak de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

11
11

Zet alles klaar in kommetjes en schaaltjes rondom het gourmetstel. Gebruik aparte lepels en spatels voor rauw vlees en vis.

12
12
  • 200 g falafel
  • 100 g hummus rode biet
  • 100 truffelmayonaise
  • 100 ml cocktailsaus

Zet ook de falafel, bietenhummus, truffelmayonaise en cocktailsaus in bakjes rondom het gourmetstel.

13
13
  • 500 ml satésaus

Verwarm de satésaus en zet dit er ook bij.

14
14
  • 6 el milde olijfolie

Schenk de rest van de olijfolie in een kommetje. Je hebt niet veel vet nodig om het vlees, de vis, het ei, de groente te bakken in de kleine pannetjes met antiaanbaklaag.

combinatietip:

Lekker voor erbij: groene salade van jonge bladsla, rauwkost radijsmix met een lichte balsamicodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.