bewaar
Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami
Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami
bewaar

Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

2 personen

350 g

geschoonde spruitjes

1

rode ui

250 g

zoete bakaardappeltjes

80 g

salami Milano

3 el

traditionele olijfolie

1

elstar-appel

40 g

koelverse babyboerenkool

50 g

feta 48+

25 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes, maak de ui schoon en snijd in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in de lengte in parten. Snijd de salami in reepjes.

2

Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

3

Was ondertussen de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje. Schep halverwege de baktijd om met het spruitenmengsel.

4

Meng de boerenkool met de rest van de olie. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de walnoten. Serveer bij de ovenschotel.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.