bewaar
Ovenschotel met appel, spruiten en salami
Ovenschotel met appel, spruiten en salami
bewaar

Ovenschotel met appel, spruiten en salami

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse boerenkool bijvoorbeeld.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

geschoonde spruitjes

2

rode uien

500 g

zoete bakaardappelen

200 g

salami

6 el

traditionele olijfolie

2

Santana appels

100 g

feta

80 g

koelverse babyboerenkool

50 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse boerenkool bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes. Snijd de uien in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in parten. Snijd de salami in reepjes. Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg na 15 min. toe aan het spruitenmengsel in de oven. Verkuimel de feta. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Bestrooi met de walnoten en feta. Serveer bij de ovenschotel.