Oven­scho­tel met ap­pel, sprui­ten en sa­la­mi

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse boerenkool bijvoorbeeld.

(102) waardeer
hoofdgerecht Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse boerenkool bijvoorbeeld. 4 personen
4 102

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes. Snijd de uien in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in parten. Snijd de salami in reepjes. Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg na 15 min. toe aan het spruitenmengsel in de oven. Verkuimel de feta. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Bestrooi met de walnoten en feta. Serveer bij de ovenschotel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met appel, spruiten en salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ap­pel, sprui­ten en sa­la­mi

1
1
  • 700 g geschoonde spruitjes
  • 2 rode uien
  • 500 g zoete bakaardappelen
  • 200 g salami

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes. Snijd de uien in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in parten. Snijd de salami in reepjes.

2
2
  • 4 el traditionele olijfolie

Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

3
3
  • 2 Santana appels

Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten.

4
4

Voeg na 15 min. toe aan het spruitenmengsel in de oven.

5
5
  • 100 g feta
  • 80 g koelverse babyboerenkool
  • 50 g ongebrande walnoten
  • 2 el traditionele olijfolie

Verkuimel de feta. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Bestrooi met de walnoten en feta. Serveer bij de ovenschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.