bewaar
Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes
Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes
bewaar

Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes

Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster.

30 min. bereiden
licht pittig
66waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

gedroogde donkergroene linzen

250 g

zoete aardappel

200 g

geschoonde spruitjes

4 el

arachideolie

1½ tl

baharat kruidenmix

1

Elstar appel

2 el

appelciderazijn

7½ g

verse munt

55 g

harissadip

300 g

vers falafeldeeg

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster.

Aan de slag

1

Breng de linzen met een laag water aan de kook. Kook ze in 20 min. beetgaar.

2

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten.

3

Verhit 3/4 van de olie in de hapjespan en bak de aardappel, spruiten, baharat, peper en zout in 20 min. op middelhoog vuur beetgaar. Schep regelmatig om.

4

Was ondertussen de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een grote schaal en besprenkel met de azijn.

5

Doe de helft van de blaadjes munt in een hoge beker, voeg de harissadip toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Snijd de rest van de blaadjes munt in reepjes.

6

Rol balletjes van het falafeldeeg. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan.

7

Giet de linzen af en schep samen met het spruitenmengsel door de appel. Bestrooi met de munt en serveer met de falafelballetjes en dip.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.