Lin­zen­scho­tel met ca­junkrui­den

Linzen, zoete aardappel, paprika en tomaat zorgen samen voor een vezelrijke schotel.

(24) waardeer
hoofdgerecht Linzen, zoete aardappel, paprika en tomaat zorgen samen voor een vezelrijke schotel. 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer ⅓ van de knoflook. Doe samen met de linzen en laurierblaadjes in een pan met koud water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de linzen 20 min. zachtjes koken. Giet af en verwijder de knoflook en laurier. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes met de cajunkruiden 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers na 8 min. de rest van de knoflook erboven en bak nog 2 min. mee. Verwijder ondertussen het steeltje en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de zoete aardappel en warm 5 min. mee. Voeg de linzen toe en verwarm nog 2 min. Snijd de selderij fijn en roer door de linzenschotel.

Tip:

We gebruiken tomatenblokjes van AH Biologisch, omdat hier geen suiker aan toe gevoegd is.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Linzenschotel met cajunkruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­scho­tel met ca­junkrui­den

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 250 g donkergroene linzen
  • 3 laurierblaadjes

Halveer de knoflook. Doe samen met de linzen en laurierblaadjes in een pan met koud water en breng aan de kook.

2
2

Zet het vuur laag en laat de linzen 20 min. zachtjes koken. Giet af en verwijder de knoflook en laurier.

3
3
  • 400 g zoete aardappelen

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el cajunkruiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes met de cajunkruiden 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Pers na 8 min. de knoflook erboven en bak nog 2 min. mee.

6
6
  • 1 zak paprikamix

Verwijder ondertussen het steeltje en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
7
  • 400 g AH Biologisch blik tomatenblokjes

Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de zoete aardappel en warm 5 min. mee.

8
8
  • 40 g verse selderij

Voeg de linzen toe en verwarm nog 2 min. Snijd de selderij fijn en roer door de linzenschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.