Linzenschotel met cajunkruiden
Linzen, zoete aardappel, paprika en tomaat zorgen samen voor een vezelrijke schotel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 tenen knoflook
- 250 g donkergroene linzen
- 3 laurierblaadjes
- 400 g zoete aardappelen
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 el cajunkruiden
- 1 zak paprikamix
- 400 g AH Biologisch blik tomatenblokjes
- 40 g verse selderij
Advertentie
Bereiden
- Halveer ⅓ van de knoflook. Doe samen met de linzen en laurierblaadjes in een pan met koud water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de linzen 20 min. zachtjes koken. Giet af en verwijder de knoflook en laurier. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes met de cajunkruiden 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers na 8 min. de rest van de knoflook erboven en bak nog 2 min. mee. Verwijder ondertussen het steeltje en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de zoete aardappel en warm 5 min. mee. Voeg de linzen toe en verwarm nog 2 min. Snijd de selderij fijn en roer door de linzenschotel.
Tip:
We gebruiken tomatenblokjes van AH Biologisch, omdat hier geen suiker aan toe gevoegd is.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 40 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Linzenschotel met cajunkruiden
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzenschotel met cajunkruiden
- 1 teen knoflook
- 250 g donkergroene linzen
- 3 laurierblaadjes
Halveer de knoflook. Doe samen met de linzen en laurierblaadjes in een pan met koud water en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de linzen 20 min. zachtjes koken. Giet af en verwijder de knoflook en laurier.
- 400 g zoete aardappelen
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 el cajunkruiden
Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes met de cajunkruiden 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 2 tenen knoflook
Pers na 8 min. de knoflook erboven en bak nog 2 min. mee.
- 1 zak paprikamix
Verwijder ondertussen het steeltje en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 400 g AH Biologisch blik tomatenblokjes
Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de zoete aardappel en warm 5 min. mee.
- 40 g verse selderij
Voeg de linzen toe en verwarm nog 2 min. Snijd de selderij fijn en roer door de linzenschotel.