Linzenschotel met gegrilde chipolata
Linzenschotel met gegrilde chipolata
bewaar
bewaar

Linzenschotel met gegrilde chipolata

In een halfuurtje aan tafel? Kan hoor, met deze kruidige linzenschotel bijvoorbeeld.

25 min. bereiden
19waarderingen

Aan de slag

1

Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, paprika en baharat toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.

4

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de abrikozen toe aan de paprika en verwarm 2 min.

5

Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het linzenmengsel in diepe borden en verdeel de worstjes erover. Serveer de muntyoghurt erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzenschotel met gegrilde chipolata

In een halfuurtje aan tafel? Kan hoor, met deze kruidige linzenschotel bijvoorbeeld.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig