Pad­den­stoe­len en moz­za­rel­la op spelt­toast

Wanneer je niet zoveel tijd hebt, kun je brood ook prima als hofodgerecht eten. Met een soepje, bijvoorbeeld.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wanneer je niet zoveel tijd hebt, kun je brood ook prima als hofodgerecht eten. Met een soepje, bijvoorbeeld. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sneetjes van het speltbrood en besprenkel met de helft van de olie. Leg op het rooster van de oven en bak in ca. 10 min. goudbruin. Snijd ondertussen de paddenstoelen uit de melange in stukken en de kastanjechampignons in kwarten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok en bak alle paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Halveer de knoflook en pers de helft boven de paddenstoelen. Voeg de tijm en balsamicoazijn toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de bolletjes mozzarella. Wrijf de spelttoast in met de rest van de knoflook en verdeel over de borden. Verdeel eerst de paddenstoelen en dan de mozzarella erover. Bestrooi met peper.

combinatietip:

Serveer de toast met soep, gemaakt van een verspakket (bijvoorbeeld tomatensoep). Dat maakt je maaltijd compleet.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelen en mozzarella op spelttoast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len en moz­za­rel­la op spelt­toast

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 8 sneetjes speltbrood
  • 1 el olijfolie

Snijd de sneetjes van het speltbrood en besprenkel met de olie. Leg op het rooster van de oven en bak in ca. 10 min. goudbruin.

3
3
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd ondertussen de paddenstoelen uit de melange in stukken en de kastanjechampignons in kwarten.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak alle paddenstoelen 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el balsamicoazijn

Halveer de teen knoflook en pers 1 helft boven de paddenstoelen. Voeg de tijm en balsamicoazijn toe en bak nog 2 min.

6
6
  • 150 g minimozzarellabolletjes

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de bolletjes mozzarella.

7
7

Wrijf de spelttoast in met de andere helft van de knoflookteen en verdeel over de borden.

8
8

Verdeel eerst de paddenstoelen en dan de mozzarella erover. Bestrooi met peper.

combinatietip:

Serveer de toast met soep, gemaakt van een verspakket (bijvoorbeeld tomatensoep). Dat maakt je maaltijd compleet.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.