Vegan carrot hotdog
Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).

Advertentie
Ingrediënten
- 8 geschilde bospenen
- 30 ml appelciderazijn
- 50 ml sojasaus
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 1 el arachideolie
- 8 pistolets boulogne
- 1 kleine rode ui
- 4 el augurkenblokjes
- 2 el ketchup
- 1 el yellow mustard spicy
Keukenspullen
- diepvrieszakje met zippsluiting
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
- Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.
- Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.
- Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.
variatietip:
Midden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes tomaat, munt en (zwart) sesamzaad.
variatietip:
Aziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in ingelegde snoepkomkommer (laat de komkommer hiervoor 10.min in rijstazijn staan en laat goed uitlekken), fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en koriander.
variatietip:
Mexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocado, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (pot 230 g, La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.

Vegan carrot hotdog
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 220 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 440 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Vegan carrot hotdog
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan carrot hotdog
- 8 geschilde bospenen
Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water.
- 30 ml appelciderazijn
- 50 ml sojasaus
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.
Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.
- 8 pistolets boulogne
- 1 kleine rode ui
- 4 el augurkenblokjes
Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 stuks).
- 2 el ketchup
- 1 el yellow mustard spicy
Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.
variatietip:
Midden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes tomaat, munt en (zwart) sesamzaad.
variatietip:
Aziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in ingelegde snoepkomkommer (laat de komkommer hiervoor 10.min in rijstazijn staan en laat goed uitlekken), fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en koriander.
variatietip:
Mexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocado, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (pot 230 g, La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.