Ve­gan car­rot hot­dog

Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier. 8 stuks
3 9

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • diep­vries­zak­je met zipp­slui­ting

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
  2. Giet de wortels af en spoel koud met water. Doe samen met de marinade in de ziplockzak en laat 24 uur liggend marineren in de koelkast. Keer halverwege.
  3. Neem de wortels uit de koelkast en ziplockzak en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de broodjes van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.

variatietip:

Midden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes verse tomaat, verse munt en geroosterd zwart sesamzaad.

variatietip:

Aziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in rijstazijn ingelegde snoepkomkommer, fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en verse koriander.

variatietip:

Mexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocadopuree, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.

video

Ve­gan car­rot hot­dog

leuk & snel - 00:38 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

Vegan carrot hotdog

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan car­rot hot­dog

1
1
  • 8 geschilde bospenen

Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water.

2
2
  • 30 ml appelciderazijn
  • 50 ml sojasaus
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.

3
3

Giet de wortels af en spoel koud met water. Doe samen met de marinade in de ziplockzak en laat 24 uur liggend marineren in de koelkast. Keer halverwege.

4
4
  • 1 el (arachide)olie

Neem de wortels uit de koelkast en ziplockzak en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.

5
5
  • 8 meergranen- of volkorenpuntjes
  • 1 kleine rode ui
  • 4 el augurkenblokjes

Snijd ondertussen de broodjes van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties).

6
6
  • 2 el ketchup
  • 1 el yellow mustard spicy

Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.

variatietip:

Midden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes verse tomaat, verse munt en geroosterd zwart sesamzaad.

variatietip:

Aziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in rijstazijn ingelegde snoepkomkommer, fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en verse koriander.

variatietip:

Mexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocadopuree, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.