Ve­gan car­rot hot­dog

Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan).

  • hoofdgerecht
  • 8 stuks
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(19) waardeer
hoofdgerecht Een wortel als hotdog: dat is snacken op een leuke en verantwoorde manier (en vegan). 8 stuks
3 19

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diep­vries­zak­je met zipp­slui­ting

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water. Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.
  2. Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.
  3. Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.
  4. Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 porties). Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.

variatietip:

Midden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes tomaat, munt en (zwart) sesamzaad.

variatietip:

Aziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in ingelegde snoepkomkommer (laat de komkommer hiervoor 10.min in rijstazijn staan en laat goed uitlekken), fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en koriander.

variatietip:

Mexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocado, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (pot 230 g, La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.

video

Ve­gan car­rot hot­dog

leuk-snel - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vegan carrot hotdog

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan car­rot hot­dog

1
1
  • 8 geschilde bospenen

Snijd de uiteinden van de wortels rond. Kook de wortels 6 min. in water.

2
2
  • 30 ml appelciderazijn
  • 50 ml sojasaus
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Meng de azijn, sojasaus, uienpoeder en paprikapoeder met een vork tot een marinade.

3
3

Doe de wortels samen met de marinade in het diepvrieszakje. Laat de zak open tot de wortels afgekoeld zijn. Laat 4 uur marineren.

4
4

Neem de wortels uit het diepvrieszakje en laat ze uitlekken.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels 8-10 min. Keer regelmatig.

6
6
  • 8 pistolets boulogne
  • 1 kleine rode ui
  • 4 el augurkenblokjes

Snijd ondertussen de pistolets van bovenaf open, snijd niet door. Snipper de rode ui en meng met 2 el augurkenvocht (per 8 stuks).

7
7
  • 2 el ketchup
  • 1 el yellow mustard spicy

Beleg elk broodje met een wortel, het uimengsel, de augurkenblokjes, ketchup en mosterd.

variatietip:

Midden-Oosters: Beleg de broodjes achtereenvolgens met hummus, de wortels, blokjes tomaat, munt en (zwart) sesamzaad.

variatietip:

Aziatisch: Beleg de broodjes achtereenvolgens met in ingelegde snoepkomkommer (laat de komkommer hiervoor 10.min in rijstazijn staan en laat goed uitlekken), fijngesneden rodekool, de wortels, srirachasaus en koriander.

variatietip:

Mexicaans: Beleg de broodjes achtereenvolgens met avocado, de wortels, Homemade style red Mexican salsa (pot 230 g, La Morena) en ringetjes jalapeñopeper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.