bewaar
Gefrituurde ravioli met tomatendip
Gefrituurde ravioli met tomatendip
bewaar

Gefrituurde ravioli met tomatendip

Verrassend anders: ravioli die je frituurt. Een dip erbij van tomaten en kappertjes... Borreltijd!

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

trostomaten

4

koelverse zongedroogde tomaten

2 el

kappertjes

1 liter

arachideolie

250 g

verse ravioli 5 formaggio

Verrassend anders: ravioli die je frituurt. Een dip erbij van tomaten en kappertjes... Borreltijd!

Aan de slag

1

Halveer de trostomaten en rasp ze op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt. Snijd de zongedroogde tomaten en kappertjes fijn. Schep samen met 1 el kappertjesvocht door de geraspte tomaten. Breng op smaak met peper.

2

Verhit de arachideolie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de ravioli in porties. Dan heeft de ravioli genoeg ruimte en daalt de temperatuur van de olie niet te veel. In ca. 3 min. is de pasta mooi goudbruin.

3

Laat de pasta uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de dip.