Ge­fri­tuur­de ra­vi­o­li met to­ma­ten­dip

Verrassend anders: ravioli die je frituurt. Een dip erbij van tomaten en kappertjes... Borreltijd!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Verrassend anders: ravioli die je frituurt. Een dip erbij van tomaten en kappertjes... Borreltijd! 8 personen
5 2

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de trostomaten en rasp ze op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt. Snijd de zongedroogde tomaten en kappertjes fijn. Schep samen met 1 el kappertjesvocht door de geraspte tomaten. Breng op smaak met peper.
  2. Verhit de arachideolie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de ravioli in porties. Dan heeft de ravioli genoeg ruimte en daalt de temperatuur van de olie niet te veel. In ca. 3 min. is de pasta mooi goudbruin.
  3. Laat de pasta uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de dip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gefrituurde ravioli met tomatendip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de ra­vi­o­li met to­ma­ten­dip

1
1
  • 3 trostomaten

Halveer de trostomaten en rasp ze op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt.

2
2
  • 4 koelverse zongedroogde tomaten
  • 2 el kappertjes

Snijd de zongedroogde tomaten en kappertjes fijn. Schep samen met 1 el kappertjesvocht door de geraspte tomaten. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 1 liter arachideolie

Verhit de arachideolie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen.

4
4
  • 250 g verse ravioli 5 formaggio

Frituur de ravioli in porties. Dan heeft de ravioli genoeg ruimte en daalt de temperatuur van de olie niet te veel. In ca. 3 min. is de pasta mooi goudbruin.

5
5

Laat de pasta uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de dip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.