Cros­ti­ni met ge­rook­te ma­kreel

In 4 stappen staat dit heerlijke hapje al op tafel: tast toe!

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje In 4 stappen staat dit heerlijke hapje al op tafel: tast toe! 24 stuks
4 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in schuine sneetjes per portie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sneetjes brood met de olie. Bak ze in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en snijd in schuine dunne repen. Laat de makreel uitlekken en verwijder eventueel het vel. Snijd de bieslook fijn. Besmeer de crostini met de zuivelspread en verdeel de paprikareepjes en makreel erover. Garneer met de bieslook.

variatietip:

De crostini zijn ook lekker met hummus, geraspte bietjes, makreel en fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Crostini met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cros­ti­ni met ge­rook­te ma­kreel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 vers stokbrood

Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in schuine sneetjes per portie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk de sneetjes brood met de olie. Bak ze in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.

4
4
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 290 g gerookte makreelfilets in zonnebloemolie
  • 12½ g verse bieslook

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en snijd in schuine dunne repen. Laat de makreel uitlekken en verwijder eventueel het vel. Snijd de bieslook fijn.

5
5
  • 200 g zuivelspread bieslook light

Besmeer de crostini met de zuivelspread en verdeel de paprikareepjes en makreel erover. Garneer met de bieslook.

variatietip:

De crostini zijn ook lekker met hummus, geraspte bietjes, makreel en fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.