bewaar
Rucolastamppot met gerookte makreel
Rucolastamppot met gerookte makreel
bewaar

Rucolastamppot met gerookte makreel

20 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1200 g

koelverse stamppotaardappelen

290 g

gerookte makreelfilets in zonnebloemolie

4

tomaat

3 el

olijfolie extra vierge

1 tl

gedroogde tijm

200 g

zuivelspread naturel light

1

rode ui

150 g

rucola

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de gerookte makreelfilets in stukjes. Snijd de tomaten in parten. Meng de tomaat met de olie, tijm, peper en zout.

2

Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.

3

Voeg de zuivelspread en zo veel kookvocht toe tot een romige puree ontstaat. Snipper de ui. Schep de makreel, rucola en ui door de puree. Voeg peper toe.

4

Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de tomatensalade.

variatietipEen mediterraan accent? Voeg een 1/2 potje zwarte olijven in plakjes (à 240 g) toe.