bewaar
Koolvis met gerookte makreel
Koolvis met gerookte makreel
bewaar

Koolvis met gerookte makreel

30 min. bereiden
25 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

1 el

olijfolie

4

koolvisfilets

1 blikje

gerookte makreelfilet

1

ui

1 zak

aardappels

750 g

winterpeen

50 g

zuivelspread

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie, ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bodem van de ovenschaal in met olie. Wrijf de koolvisfilets in met zout en leg ze in de schaal. Prak de makreel met het vocht fijn, meng de ui en peper naar smaak erdoor en verdeel dit over de koolvisfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie, schuif deze op het rooster in het midden van de oven en laat de koolvis in 25 minuten gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten de plakjes winterpeen toe. Giet de aardappelen en de plakjes winterpeen af en schep, met de pan op het vuur, de zuivelspread erdoor, zodat deze smelt. Serveer de aardappel-wortelhussel bij de koolvis met makreel.

tip

algemeenZuivelspread bieslook light is ook heerlijk op knäckebröd met komkommer of tomaat.