Rucolastamppot met paprika en ei
Stamppot eten we het liefst het hele jaar door. Met een paar kleine aanpassingen maken we er daarom een heerlijk lentegerecht van!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg stamppotaardappelen
- 3 paprika's
- 4 middelgrote eieren
- 125 g rucola
- 30 g amandelschaafsel
- 100 ml magere melk
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. gaar. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Kook de laatste 3 min. met de aardappelen mee.
- Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe. Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 120 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Rucolastamppot met paprika en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rucolastamppot met paprika en ei
- 1 kg stamppotaardappelen
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. gaar.
- 3 paprika's
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
Kook de laatste 3 min. met de aardappelen mee.
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- 125 g rucola
- 30 g amandelschaafsel
Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 100 ml magere melk
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe.
Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper.
Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.