Ru­co­la­stamp­pot met pa­pri­ka en ei

Stamppot eten we het liefst het hele jaar door. Met een paar kleine aanpassingen maken we er daarom een heerlijk lentegerecht van!

(27) waardeer
hollands hoofdgerecht Stamppot eten we het liefst het hele jaar door. Met een paar kleine aanpassingen maken we er daarom een heerlijk lentegerecht van! 4 personen
2 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. gaar. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Kook de laatste 3 min. met de aardappelen mee.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe. Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rucolastamppot met paprika en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la­stamp­pot met pa­pri­ka en ei

1
1
  • 1 kg stamppotaardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. gaar.

2
2
  • 3 paprika's

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

3
3

Kook de laatste 3 min. met de aardappelen mee.

4
4
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

5
5
  • 125 g rucola
  • 30 g amandelschaafsel

Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 100 ml magere melk

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe.

7
7

Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper.

8
8

Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.