Steak­stok­brood met ro­de ui en mie­riks­wor­tel

Zet je tanden in dit overheerlijke steakstokbrood!

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Zet je tanden in dit overheerlijke steakstokbrood! 4 personen
4 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en bruin. Roer regelmatig. Voeg na 10 min. de azijn, peper en eventueel zout toe.
  2. Bestrijk ondertussen het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Meng ondertussen de ricotta met de mierikswortel en dille. Breng op smaak met peper en zout. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in reepjes.
  3. Snijd het stokbrood overlangs doormidden. Beleg de onderste helft met de sla en gegrilde paprika. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg erop. Verdeel de ui en ricotta erover. Dek af met de bovenkant van het brood en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt het vlees ook op de barbecue bereiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak­stok­brood met ro­de ui en mie­riks­wor­tel

1
1
  • 3 rode uien

Snijd de uien in ringen.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 1.mov

Instructievideo

00:04 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en bruin. Roer regelmatig.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 2.mov

Instructievideo

00:18 min.

3
3
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg na 10 min. de azijn, peper en eventueel zout toe.

4
4
  • 275 g biefstukken
  • 1 el olijfolie

Bestrijk ondertussen het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 3.mov

Instructievideo

00:16 min.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 4-6 min. Keer halverwege.

6
6

Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 4.mov

Instructievideo

00:07 min.

7
7
  • 100 g ricotta
  • 1 el mierikswortel
  • 1 tl gedroogde dille

Meng ondertussen de ricotta met de mierikswortel en dille. Breng op smaak met peper en zout.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 5.mov

Instructievideo

00:13 min.

8
8
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in reepjes.

9
9
  • 1 stokbrood
  • 1 kropje kropje babyromainesla

Snijd het stokbrood overlangs doormidden. Beleg de onderste helft met de sla en gegrilde paprika.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 6.mov

Instructievideo

00:15 min.

10
10

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg erop. Verdeel de ui en ricotta erover.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 7.mov

Instructievideo

00:08 min.

11
11

Dek af met de bovenkant van het brood en serveer direct.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel stap 8.mov

Instructievideo

00:12 min.

bereidingstip:

Je kunt het vlees ook op de barbecue bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.