bewaar
Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel
Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel
bewaar

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel

Zet je tanden in dit overheerlijke steakstokbrood!

25 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

3 el

traditionele olijfolie

2 el

balsamicoazijn

275 g

biefstuk

100 g

ricotta

1 el

mierikswortel in pot

1 tl

gedroogde dille

295 g

gegrilde paprika's in pot

1

vers stokbrood

1 kropje

babyromainesla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Zet je tanden in dit overheerlijke steakstokbrood!

Aan de slag

1

Snijd de uien in ringen. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en bruin. Roer regelmatig. Voeg na 10 min. de azijn, peper en eventueel zout toe.

2

Bestrijk ondertussen het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Meng ondertussen de ricotta met de mierikswortel en dille. Breng op smaak met peper en zout. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in reepjes.

3

Snijd het stokbrood overlangs doormidden. Beleg de onderste helft met de sla en gegrilde paprika. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg erop. Verdeel de ui en ricotta erover. Dek af met de bovenkant van het brood en serveer direct.

bereidingstipJe kunt het vlees ook op de barbecue bereiden.

Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel

Instructievideo - 01:36 min.