bewaar
Zoete aardappelijsjes van Fooddeco
Zoete aardappelijsjes van Fooddeco
bewaar

Zoete aardappelijsjes van Fooddeco

IJsjes van zoete aardappel en kokos van Colette Dike: je komt er meteen van in de tropische sferen.

25 min. bereiden
6 uur 10 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

7 porties

400 g

zoete aardappel

100 g

vloeibare honing

400 ml

kokosmelk

3 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ijsvormpjes

IJsjes van zoete aardappel en kokos van Colette Dike: je komt er meteen van in de tropische sferen.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Breng een pan aan de kook met de honing en kokosmelk. Kook hierin de zoete aardappel in ca. 15 min. gaar.

2

Meng de zoete aardappel, kokosmelk, honing, cacaopoeder en een snufje zout en maal fijn in de keukenmachine. Meng goed. Laat het mengsel afkoelen en schep dit in de ijsvormpjes. Zet in de vriezer en laat minimaal 6 uur (liefst een hele nacht) invriezen. 

Zoete-aardappelijsjes van Fooddeco: Colette Dike

Instructievideo - 00:53 min.