Ge­vul­de zoe­te aard­ap­pel met quinoa van Food­de­co

Uit het boek Zoete Aardappel van Fooddeco, Colette Dike.

(13) waardeer
hoofdgerecht Uit het boek Zoete Aardappel van Fooddeco, Colette Dike. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak in ca. 45-60 min. gaar in de oven. Je kunt de aardappel eventueel 20 min. laten nagaren in de oven nadat je deze hebt uitgezet. De schil laat dan beter los en de aardappel wordt nog lekkerder.
  3. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer en paprika in kleine blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de koriander grof. Giet de quinoa af, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster de noten en zaden in een koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te kleuren.
  5. Doe de zonnebloemolie, sesamolie, sushiazijn, sojasaus, kewpiemayonaise, gember en per 4 personen 1 el gembervocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een vrij dunne dressing.
  6. Maak met een scherp mes over de lengte een inkeping in elke zoete aardappel en vouw deze een beetje open. Vul met quinoa, komkommer, lente-ui, paprika, koriander, noten en zaden en eventueel wat tuinkers. Serveer de saus ernaast.
video

Zoe­te aard­ap­pel met quinoa van Food­de­co: Co­let­te Di­ke

leuk & snel - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Gevulde zoete aardappel met quinoa van Fooddeco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de zoe­te aard­ap­pel met quinoa van Food­de­co

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zoete aardappelen

Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak in ca. 45-60 min. gaar in de oven.

3
3

Je kunt de aardappel eventueel 20 min. laten nagaren in de oven nadat je deze hebt uitgezet. De schil laat dan beter los en de aardappel wordt nog lekkerder.

4
4
  • 100 g Smaakt quinoa tricolore

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 bos bosui
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de komkommer en paprika in kleine blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de koriander grof.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Giet de quinoa af, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 50 g noten en zaden

Rooster de noten en zaden in een koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te kleuren.

8
8
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sushiazijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el kewpie mayonaise
  • 2 el ingelegde gember

Doe de zonnebloemolie, sesamolie, sushiazijn, sojasaus, kewpiemayonaise, gember en per 4 personen 1 el gembervocht in een hoge beker.

9
9

Pureer met de staafmixer tot een vrij dunne dressing.

10
10

Maak met een scherp mes over de lengte een inkeping in elke zoete aardappel en vouw deze een beetje open.

11
11

Vul met quinoa, komkommer, lente-ui, paprika, koriander, noten en zaden en eventueel wat tuinkers. Serveer de saus ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.