bewaar
Gevulde zoete aardappel met quinoa van Fooddeco
Gevulde zoete aardappel met quinoa van Fooddeco
bewaar

Gevulde zoete aardappel met quinoa van Fooddeco

Uit het boek Zoete Aardappel van Fooddeco, Colette Dike.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zoete aardappelen

100 g

Smaakt quinoa tricolore

1

komkommer

1

rode paprika

1 bos

bosui

15 g

verse koriander

1 el

traditionele olijfolie

50 g

noten en zaden

3 el

(zonnebloem)olie

2 el

sesamolie

1 el

sushiazijn

2 el

sojasaus

2 el

kewpie mayonaise

2 el

ingelegde gember

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Uit het boek Zoete Aardappel van Fooddeco, Colette Dike.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak in ca. 45-60 min. gaar in de oven. Je kunt de aardappel eventueel 20 min. laten nagaren in de oven nadat je deze hebt uitgezet. De schil laat dan beter los en de aardappel wordt nog lekkerder.

3

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer en paprika in kleine blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de koriander grof. Giet de quinoa af, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

4

Rooster de noten en zaden in een koekenpan zonder olie of boter tot ze beginnen te kleuren.

5

Doe de zonnebloemolie, sesamolie, sushiazijn, sojasaus, kewpiemayonaise, gember en per 4 personen 1 el gembervocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een vrij dunne dressing.

6

Maak met een scherp mes over de lengte een inkeping in elke zoete aardappel en vouw deze een beetje open. Vul met quinoa, komkommer, lente-ui, paprika, koriander, noten en zaden en eventueel wat tuinkers. Serveer de saus ernaast.

tip

Zoete aardappel met quinoa van Fooddeco: Colette Dike

Instructievideo - 00:50 min.