Mexi­caan­se ta­co-wrap met ge­gril­de kip­haas­jes

Dubbel feest: de kip en groenten zitten én in een taco én in een wrap.

  • hoofdgerecht
  • 6 stuks
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 5 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Dubbel feest: de kip en groenten zitten én in een taco én in een wrap. 6 stuks
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tomatenblokjes en mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Meng de tomatenblokjes, mais en de koriander tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado en crème fraîche in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Verwarm ondertussen de tacoschelpen en wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Vul de taco’s met de sla, tomatenmaissalsa en kip. Bestrijk de wraps met de helft van de avocadosaus en vouw ze om de taco’s heen. Serveer de rest van de avocadosaus erbij.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2017

Mexicaanse taco-wrap met gegrilde kiphaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se ta­co-wrap met ge­gril­de kip­haas­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g mais in blik
  • 7½ g verse koriander

Laat de tomatenblokjes en mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Meng de tomatenblokjes, mais en de koriander tot een salsa.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
5
  • 125 g crème fraîche

Doe de avocado en crème fraîche in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een glad mengsel en breng op smaak met peper.

6
6
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 6 dubbeldekkers

Verwarm ondertussen de tacoschelpen en wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

8
8
  • 100 g botersla

Vul de taco’s met de sla, tomatenmaissalsa en kip.

9
9

Bestrijk de wraps met de helft van de avocadosaus en vouw ze om de taco’s heen. Serveer de rest van de avocadosaus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.