bewaar
Frisse roerbak met broccoli en kip
Frisse roerbak met broccoli en kip
bewaar

Frisse roerbak met broccoli en kip

Met deze roerbak heb je in één klap bijna al je groente voor de dag binnen.

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

broccoli

1 struik

paksoi

2

gele paprika's

2 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

250 g

eiernoedels

4

scharrelkipdijfilet

1

limoen

2 el

arachideolie

95 ml

oestersaus

2 el

water

Met deze roerbak heb je in één klap bijna al je groente voor de dag binnen.

Aan de slag

1

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de paksoi in repen. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Kook de noedels 5 min. in een pan water met eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en snijd de limoen in een partje per persoon. Giet de noedels af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes 2 min.

3

Voeg de broccoli, paprika, oestersaus en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de partjes limoen.