Fris­se roer­bak met broc­co­li en kip

Met deze roerbak heb je in één klap bijna al je groente voor de dag binnen.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Met deze roerbak heb je in één klap bijna al je groente voor de dag binnen. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de paksoi in repen. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Kook de noedels 5 min. in een pan water met eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en snijd de limoen in een partje per persoon. Giet de noedels af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes 2 min.
  3. Voeg de broccoli, paprika, oestersaus en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de partjes limoen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Frisse roerbak met broccoli en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se roer­bak met broc­co­li en kip

1
1
  • 400 g broccoli
  • 1 struik paksoi

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de paksoi in repen.

2
2
  • 2 gele paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

3
3
  • 250 g eiernoedels

Kook de noedels 5 min. in een pan water met eventueel zout.

4
4
  • 4 scharrelkipdijfilet
  • 1 limoen

Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en snijd de limoen in een partje per persoon. Giet de noedels af en laat uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes 2 min.

6
6
  • 95 ml oestersaus
  • 2 el water

Voeg de broccoli, paprika, oestersaus en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min.

7
7

Voeg de noedels toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.