bewaar
Mienestjes met kip en paksoi
Mienestjes met kip en paksoi
bewaar

Mienestjes met kip en paksoi

Zó veel soorten groenten in één gerecht zie je niet vaak. En gewokt blijven ze ook nog eens lekker knapperig.

25 min. bereiden
92waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

gele paprika

3 stengels

bleekselderij

3 el

zonnebloemolie

250 g

kipfiletblokjes

1 cm

verse gember

1

paksoi

300 g

mienestje

100 g

taugé

4 el

sojasaus

3 el

oestersaus

Zó veel soorten groenten in één gerecht zie je niet vaak. En gewokt blijven ze ook nog eens lekker knapperig.

Aan de slag

1

Snijd de paprika in reepjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak de paprika en de bleekselderij 3 minuten. Voeg de kip toe en bak de blokjes in 3 minuten goudbruin.

2

Schil intussen de gember en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes. Voeg de gember en het bleke deel van de paksoi toe aan de kip en bak nog 3 minuten. Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

3

Draai het vuur onder de wok laag. Voeg het groen van de paksoi en de taugé toe. Schep om en voeg de sojasaus en de oestersaus toe. Laat alles even doorwarmen en schep de uitgelekte mie erdoor.