bewaar
Roerbakschotel met paksoi
Roerbakschotel met paksoi
bewaar

Roerbakschotel met paksoi

20 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

2

paksoi

250 g

varkensreepjes

2 el

zonnebloemolie

2 el

Japanse sojasaus

2 tl

gemalen komijn

8 el

zoete chilisaus

50 g

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.

2

Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 min. bruin. Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 min. mee. Breng op smaak met de sojasaus, komijn, peper en zout.

3

Verdeel de mie over kommen en schep het vlees met de paksoi erop. Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.

variatietipVoor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.

variatietipLiefhebber van pittig? Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe.