bewaar
Noedelsoep met taugé en ei
Noedelsoep met taugé en ei
bewaar

Noedelsoep met taugé en ei

Hét geheim in deze explosie van smaken is gember.

25 min. bereiden
279waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

ontbijtspek aan een stuk

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

1 struik

paksoi

3 el

Japanse sojasaus

4

middelgrote eieren

1½ liter

water

3

runderbouillontabletten

300 g

fijne mienestjes

125 g

taugé

4 el

gebakken uitjes

Hét geheim in deze explosie van smaken is gember.

Aan de slag

1

Snijd het spek in reepjes en bak in 6 min. uit. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Voeg de paksoi en sojasaus toe en roerbak 3 min. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Pel ze en houd apart.

2

Breng ondertussen het water in een soeppan aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de mie toe en kook in 6 min. beetgaar.

3

Neem de mie met een spaghettilepel uit de bouillon en verdeel over 4 ruime kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes.

tip

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.