bewaar
Mihoen met surimi en broccoli
Mihoen met surimi en broccoli
bewaar

Mihoen met surimi en broccoli

Een kom vol oosterse smaken. Doe de geperste limoen in een kan water voor een verfrissend drankje.

15 min. bereiden
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

1 cm

verse gember

500 g

broccoli

250 g

tomaat

250 g

surimisticks

250 g

mihoen

1

limoen

3 el

traditionele olijfolie

3 el

oestersaus

Dit heb je nodig

  • wok

Een kom vol oosterse smaken. Doe de geperste limoen in een kan water voor een verfrissend drankje.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Snijd de surimisticks in reepjes.

2

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook 2 min. Voeg de gember en broccoli toe en roerbak 3 min. Voeg het rasp en de tomaat toe en roerbak 3 min. mee. Roer de surimi en oestersaus erdoor. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Schep de mihoen erdoor en laat alles goed warm worden. Verdeel de mihoen over de kommen.