bewaar
Kalkoenbiefstuk met boontjes en rozemarijnolie
Kalkoenbiefstuk met boontjes en rozemarijnolie
bewaar

Kalkoenbiefstuk met boontjes en rozemarijnolie

Easy does it.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

sjalotten

500 g

vastkokende aardappelen

1 takje

takje rozemarijn

1½ el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 stuk

takje rozemarijn

400 g

verse sperziebonen

2

kalkoenbiefstukken

½ el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Easy does it.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke sjalot in 4 parten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de aardappel en sjalot over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, de fijngesneden rozemarijn en wat peper. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

2

Halveer ondertussen de knoflook. Verhit in een steelpan de helft van de olie met de knoflook en de rest van de rozemarijntakjes. Verwarm 2 min. op laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze in 8 min. beetgaar.

3

Bestrijk ondertussen de kalkoenbiefstuk met de rest van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk 8-10 min. Keer halverwege. Verdeel de kalkoenbiefstuk, sperziebonen en de aardappel- en sjalotpartjes over de borden. Verwijder de rozemarijn en knoflook uit de olie en besprenkel het gerecht met de olie.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.