Kal­koen­bief­stuk met boon­tjes en ro­ze­ma­rijn­olie

Easy does it.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Easy does it. 2 personen
4 7

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke sjalot in 4 parten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de aardappel en sjalot over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, de fijngesneden rozemarijn en wat peper. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Halveer ondertussen de knoflook. Verhit in een steelpan de helft van de olie met de knoflook en de rest van de rozemarijntakjes. Verwarm 2 min. op laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze in 8 min. beetgaar.
  3. Bestrijk ondertussen de kalkoenbiefstuk met de rest van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk 8-10 min. Keer halverwege. Verdeel de kalkoenbiefstuk, sperziebonen en de aardappel- en sjalotpartjes over de borden. Verwijder de rozemarijn en knoflook uit de olie en besprenkel het gerecht met de olie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Kickstart 10-daagse, Allerhande Box week 16 2017, Allerhande Box Week 49 2017, Allerhande Box Week 4 2018

Kalkoenbiefstuk met boontjes en rozemarijnolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­bief­stuk met boon­tjes en ro­ze­ma­rijn­olie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 500 g vastkokende aardappelen

Snijd elke sjalot in 4 parten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten.

3
3
  • 1 takje takje rozemarijn

Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

4
4
  • ½ el olijfolie

Verdeel de aardappelen en sjalotten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, de fijngesneden rozemarijn en wat peper.

5
5
  • 1 teen knoflook

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Halveer ondertussen de knoflook.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 1 stuk takje rozemarijn

Verhit in een steelpan de olie met de knoflook en de rest van de rozemarijntakjes. Verwarm 2 min. op laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.

7
7
  • 400 g verse sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze in 8 min. beetgaar.

8
8
  • 2 kalkoenbiefstukken
  • ½ el traditionele olijfolie

Bestrijk ondertussen de kalkoenbiefstuk met de rest van de olie en bestrooi met peper.

9
9

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk 8-10 min. Keer halverwege.

10
10

Verdeel de kalkoenbiefstuk, sperziebonen en de aardappel- en sjalotpartjes over de borden.

11
11

Verwijder de rozemarijn en knoflook uit de olie en besprenkel het gerecht met de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.