Citroenkip met courgette
Kip is beste vrienden met citroen: je proeft waarom in deze makkelijke ovenschotel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfilet
- 1 citroen
- 2 takjes rozemarijn
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g salade kaasblokjes
Keukenspullen
- 2 cocktailprikkers
- ovenschaal (30 x 40 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de kipfilets als envelopjes open. Snijd de helft van de citroen in halve plakjes en de rest in partjes. Doe de citroenplakjes en de rozemarijn in de kipfilet. Klap dicht en steek vast met een prikker. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in partjes.
- Snijd de ui in partjes en de courgette in halve plakken. Schep de aardappelen met de ui, courgette en de olie om en doe in de ovenschaal. Leg de kipfilets ertussen. Verkruimel de kaas grof boven de schaal en bestrooi met peper en zout. Bak in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Serveer met de partjes citroen.
variatietip:
Strooi met peper en zout ook wat gedroogde oregano erover voor een mediterrane variatie.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 665 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Citroenkip met courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Citroenkip met courgette
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- 300 g kipfilet
Snijd de kipfilets als envelopjes open.
- 1 citroen
- 2 takjes rozemarijn
Doe de citroenplakjes en de rozemarijn in de kipfilet. Klap dicht en steek vast met een prikker.
- 1 kg vastkokende aardappelen
Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in partjes.
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de ui in partjes en de courgette in halve plakken. Schep de aardappelen met de ui, courgette en olie om en doe in de ovenschaal.
- 200 g salade kaasblokjes
Leg de kipfilets ertussen. Verkruimel de kaas grof boven de schaal en bestrooi met peper en zout.
Bak in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Serveer met de partjes citroen.
variatietip:
Strooi met peper en zout ook wat gedroogde oregano erover voor een mediterrane variatie.