bewaar
Beenham met geroosterde groenten
Beenham met geroosterde groenten
bewaar

Beenham met geroosterde groenten

Groenten, aardappels, vlees en kruiden. Alles gaat in 1 schaal de oven in. Wel zo makkelijk.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
221waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

pommes culinair (aardappelen)

3

uien

250 g

winterpeen

1

koolrabi

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2 stuks

takje rozemarijn

450 g

beenham

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Groenten, aardappels, vlees en kruiden. Alles gaat in 1 schaal de oven in. Wel zo makkelijk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappelen. Kook ze in 10 min. in water met zout. Giet af.

2

Snijd de ui in vieren. Snijd de winterpeen in dikke plakken. Snijd de koolrabi in dikke halve plakken. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen in de ovenschaal met de olie, rozemarijn, knoflook en breng op smaak met peper en zout.

3

Schuif de groenten aan de kant en leg de gemarineerde beenham in het midden. Schuif de ovenschaal onder in de oven en bak het geheel gaar in ca. 40 min. Keer de ham halverwege, schep dan ook het groentemengsel om. Serveer het gerecht warm.

tip

variatietipIn plaats van koolrabi kun je voor dit gerecht ook pastinaak of schorseneren gebruiken of een combinatie van knolgroenten.