bewaar
Maisstamppot met paprika en boontjes
Maisstamppot met paprika en boontjes
bewaar

Maisstamppot met paprika en boontjes

30 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

vastkokende aardappelen

300 g

sperziebonen

2 el

olijfolie

4

chorizo kipworstjes

1 blikje

crispy maiskorrels

1 zak

paprikamix

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Breek ze doormidden en kook ze in 8 min. in water met zout beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit ondertussen de maiskorrels in een steelpan 8 min. op laag vuur.

3

Giet de aardappelen af. Stamp ze met de mais en het maisvocht fijn met de pureestamper. Schep de sperziebonen en paprika erdoor. Breng op smaak met peper en zout en warm 3 min. door. Serveer met de worstjes.

tip

algemeenDe stamppot is ook lekker met vissticks in plaats van worstjes.