bewaar
Gevulde paprika met notenrijst
Gevulde paprika met notenrijst
bewaar

Gevulde paprika met notenrijst

Je gaart de paprika in de saus, daardoor wordt hij heerlijk zacht en zoet.

30 min. bereiden
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

1

paprikamix

175 g

Garden Gourmet fijngehakt

300 g

maiskorrels crispy

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

500 g

tomato frito

Je gaart de paprika in de saus, daardoor wordt hij heerlijk zacht en zoet.

Aan de slag

1

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookwater op.

2

Halveer de rode en gele paprika (inclusief steel) en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Schep 1/3 van de rijst om met het fijngehakt en vul de paprikahelften met dit rijstmengsel. Schep de maiskorrels door de rest van de rijst en houd de pan afgedekt warm op een warmhoudplaatje.

3

Snipper de groene paprika en ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Voeg de groene paprika toe en roerbak 3 min. Schenk de tomatensaus erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg wat kookwater van de rijst toe als de saus te dik is.

4

Leg de gevulde paprika's in de saus, dek af en stoof de paprika's ca. 15 min. op laag vuur. Verdeel de rijst over de borden, leg een gevulde paprika erop en schep de tomatensaus eroverheen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.