bewaar
Maïsstamppot met gegrilde filetlapjes
Maïsstamppot met gegrilde filetlapjes
bewaar

Maïsstamppot met gegrilde filetlapjes

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

1 schaal

filetlapjes

2 eetlepels

olijfolie

2 blikken

maïskorrels

½ bakje

verse bieslook

½ pot

gegrilde paprika's

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

  • grillpan

Aan de slag

Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in ca. 20 minuten gaar. Dep de filetlapjes droog met keukenpapier, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi het vlees met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de filetlapjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de maïs, twee derde van de bieslook en zout en peper naar smaak erdoor. Serveer de maïsstamppot met de gegrilde varkensfilet. Verdeel de paprikareepjes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.

algemeenDe andere helft van de pot gegrilde paprika kunt u bijvoorbeeld gebruiken in het recept 'Paprika-tomatensoep met ballen' (zie voor recept ah.nl).