Filetlapjes met sperziebonenmix

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
23
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg grote aardappelen (iets kruimig (zak 3 kg), geschild)
- 2 uien
- 1 zakje braadstomen (boerenovenschotel karbonade (34 g))
- 1 schaal filetlapjes (à la minute (300 g, 5 stuks))
- 500 g sperziebonen
- 2 el olijfolie
- 1 rode paprika (in stukjes)
- 2 el kappertjes (potje 100 g)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in vieren, snijd 1 ui in partjes. Meng de aardappelen en de uipartjes in de braadzak met de helft van de bijgevoegde kruiden. Bestrijk de filetlapjes met de rest van de kruiden en leg ze op de aardappelen en uipartjes. Sluit de zak met de bijgevoegde sluitclip en leg in de ovenschaal. Bak de filetlapjes en aardappelen 40 min. in de oven.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de tweede ui. Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 8 min. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui 3 min. Voeg de paprika toe en roerbak nog 3 min. Schep de kappertjes erbij en warm even door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de sperziebonen over 4 borden en schep het paprikamengsel erop. Neem de filetlapjes uit de braadzak en verdeel ze over de borden. Schep de aardappelen met uien en jus in de ovenschaal en serveer erbij.
- De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Tip:
Strooi er geraspte (Parmezaanse) kaas over.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 54 g
- vet 10 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49