bewaar
Kip uit de braadzak met koolrabipuree
Kip uit de braadzak met koolrabipuree
bewaar

Kip uit de braadzak met koolrabipuree

30 min. bereiden
1 uur wachten
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

kippenpoten

3

uien

1 zakje

braadstomen kip Provençaal

2

koolrabi's

1 kg

grote aardappelen

25 g

boter

150 ml

melk

3 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper, ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de kippenpoten en de uien in de braadzak uit het zakje braadstomen, voeg de kruidenmix toe en sluit de zak met het bijgeleverde clipje, zorg ervoor dat er ruimte in de zak zit. Schud de zak voorzichtig, zodat de kruidenmix zich verdeelt. Leg de zak in de ovenschaal en zet de schaal op het rooster onder in de oven. Braad de kippenpoten en uien gaar in 1 uur. Snijd ondertussen de koolrabi's in plakken, schil deze en snijd ze in kleine blokjes. Doe de koolrabi en de aardappelen in een pan met water en kook ze gaar in 25 min. Giet af, voeg de boter en de melk toe en breng het geheel aan de kook. Stamp de koolrabi en aardappelen tot puree, schep de peterselie erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de kip met uien en braadvocht op 4 borden en serveer met de koolrabipuree.