bewaar
Provençaalse kip met groene groenten en krieltjes
Provençaalse kip met groene groenten en krieltjes
bewaar

Provençaalse kip met groene groenten en krieltjes

Kip op z'n Frans, met smaken uit de Provence. En dat gewoon uit je eigen oven.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse groene asperge

200 g

verse snijbonen

300 g

kipfilethaasje

1 zakje

braadstomen kip Provençaal

3 el

arachideolie

800 g

krieltjes

250 g

cherrytomaten

15 g

verse dille

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Kip op z'n Frans, met smaken uit de Provence. En dat gewoon uit je eigen oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges en snijbonen in schuine stukken van 4 cm. Doe de kip met de asperges en snijbonen in de braadzak van het zakje braadstomen en strooi de kruidenmix erbij. Schud de zak, zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld.

3

Sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg in de ovenschaal. Zet de schaal onder in de oven en bak de kip en groenten in ca. 25 min. gaar.

4

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

5

Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de dille fijn. Schep samen om. Breng op smaak met peper en serveer erbij.

6

Prik met een scherp mes een gat in de braadzak om de hete lucht vrij te laten. Let op: deze lucht is zeer heet! Verwijder de zak en serveer de kip en groenten met de krieltjes.