bewaar
Pittige nasi met ei
Pittige nasi met ei
bewaar

Pittige nasi met ei

Nasi mag best een beetje pit hebben? Dat laten we ons geen twee keer zeggen.

35 min. bereiden
24 uur wachten
licht pittig
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

basmatirijst

4

sjalotten

2 tenen

knoflook

2

rode pepers

2 el

rijstolie

1 tl

Indonesische trassie

6

middelgrote eieren

2 el

ketjap

Nasi mag best een beetje pit hebben? Dat laten we ons geen twee keer zeggen.

Aan de slag

1

Kook de rijst 1 dag van tevoren. Snipper op de dag zelf de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de pepers. Rol de pepers tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Verhit de olie in een grote wok en fruit hierin de sjalot, knoflook, peper en trassie op laag vuur 2 min. Zorg ervoor dat de sjalot niet kleurt.

2

Klop ondertussen de eieren los met een garde. Voeg toe aan de wok en roer goed door. Laat al roerend op laag vuur stollen tot een fijn roerei. Voeg als het ei gestold is de afgekoelde rijst in gedeelten toe. Blijf roeren. Voeg eventueel nog wat olie toe als de nasi te droog wordt. Draai het vuur hoog en bak de nasi nog even goed aan. Breng op smaak met de ketjap.

combinatietipLekker met atjar tjampoer, komkommer en tomaat (evt. met extra rode peper), sambal manis en emping.