Pit­ti­ge na­si met ei

Nasi mag best een beetje pit hebben? Dat laten we ons geen twee keer zeggen.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Nasi mag best een beetje pit hebben? Dat laten we ons geen twee keer zeggen. 4 personen
2 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst 1 dag van tevoren. Snipper op de dag zelf de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de pepers. Rol de pepers tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Verhit de olie in een grote wok en fruit hierin de sjalot, knoflook, peper en trassie op laag vuur 2 min. Zorg ervoor dat de sjalot niet kleurt.
  2. Klop ondertussen de eieren los met een garde. Voeg toe aan de wok en roer goed door. Laat al roerend op laag vuur stollen tot een fijn roerei. Voeg als het ei gestold is de afgekoelde rijst in gedeelten toe. Blijf roeren. Voeg eventueel nog wat olie toe als de nasi te droog wordt. Draai het vuur hoog en bak de nasi nog even goed aan. Breng op smaak met de ketjap.

combinatietip:

Lekker met atjar tjampoer, komkommer en tomaat (evt. met extra rode peper), sambal manis en emping.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige nasi met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge na­si met ei

1
1
  • 250 g basmatirijst
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Kook de rijst 1 dag van tevoren. Snipper op de dag zelf de sjalotten. Snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 rode pepers

Snijd de steeltjes van de pepers. Rol de pepers tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes

3
3
  • 2 el rijstolie
  • 1 tl Indonesische trassie

Verhit de olie in een grote wok en fruit hierin de sjalot, knoflook, peper en trassie op laag vuur 2 min. Zorg ervoor dat de sjalot niet kleurt.

4
4
  • 6 eieren

Klop ondertussen de eieren los met een garde. Voeg toe aan de wok en roer goed door. Laat al roerend op laag vuur stollen tot een fijn roerei.

5
5

Voeg als het ei gestold is de afgekoelde rijst in gedeelten toe. Blijf roeren. Voeg eventueel nog wat olie toe als de nasi te droog wordt.

6
6
  • 2 el ketjap

Draai het vuur hoog en bak de nasi nog even goed aan. Breng op smaak met de ketjap.

combinatietip:

Lekker met atjar tjampoer, komkommer en tomaat (evt. met extra rode peper), sambal manis en emping.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.