Sus­hi­sand­wich met ri­vier­kreef­tjes & avo­ca­do

Sushi als lunch? Lekker! Maar dan maken we er ook gewoon meteen een sandwich van.

(13) waardeer
aziatisch lunch Sushi als lunch? Lekker! Maar dan maken we er ook gewoon meteen een sandwich van. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ondertussen ⅓ van de azijn door de bietjes. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn met een vork. Meng de avocado met de mayonaise en wasabipasta. Laat de bietjes uitlekken in een vergiet.
  2. Doe de rijst in een ruime schaal en roer de rest van de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel in 8 porties.
  3. Leg per sushisandwich een groot stuk vershoudfolie op het werkblad. Leg hierop 1 norivel met een punt naar je toe. Leg 1 rijstportie in het midden en maak er een vierkantje van 8 cm van. Verdeel hier achtereenvolgens ¼ van de avocadopuree, ¼ van de rivierkreeftjes, ¼ van de rucola, ¼ van de komkommer en ¼ van de bietjes over. Dek af met weer 1 rijstportie. Vouw de punten van het norivel naar binnen tot een pakketje. Gebruik eventueel wat water om de puntjes aan elkaar te plakken. Vouw de vershoudfolie strak eroverheen en druk aan. Maak zo nog 3 sushisandwiches. Laat 5 min. staan.
  4. Halveer de sandwiches vlak voor serveren met een scherp mes diagonaal (je snijdt door de folie). Verwijder de folie en serveer.

bereidingstip:

Zet een kommetje water neer. Gebruik eventueel steeds wat water om de rijst niet te veel aan je handen te laten plakken.

combinatietip:

Lekker met sojasaus! (Let op: dit gerecht is niet meer glutenvrij)

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Sushisandwich met rivierkreeftjes & avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sand­wich met ri­vier­kreef­tjes & avo­ca­do

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 1 el Saitaku rijstazijn
  • 50 g bietjes julienne

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ondertussen de azijn door de bietjes.

2
2
  • ¼ komkommer

Snijd de komkommer in plakjes.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn met een vork.

4
4
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabipasta

Meng de avocado met de mayonaise en wasabipasta. Laat de bietjes uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 2 el Saitaku rijstazijn

Doe de rijst in een ruime schaal en roer de rest van de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel in 8 porties.

6
6
  • 1 norivel

Leg per sushisandwich een groot stuk vershoudfolie op het werkblad. Leg hierop 1 norivel met een punt naar je toe.

7
7

Leg 1 rijstportie in het midden en maak er een vierkantje van 8 cm van.

8
8
  • 100 g verse rivierkreeftjes
  • 20 g rucola

Verdeel hier achtereenvolgens ¼ van de avocadopuree, ¼ van de rivierkreeftjes, ¼ van de rucola, ¼ van de komkommer en ¼ van de bietjes over.

9
9

Dek af met weer 1 rijstportie.

10
10

Vouw de punten van het norivel naar binnen tot een pakketje. Gebruik eventueel wat water om de puntjes aan elkaar te plakken.

11
11
  • 3 norivellen

Vouw de vershoudfolie strak eroverheen en druk aan. Maak zo nog 3 sushisandwiches. Laat 5 min. staan.

12
12

Halveer de sandwiches vlak voor serveren met een scherp mes diagonaal (je snijdt door de folie). Verwijder de folie en serveer.

bereidingstip:

Zet een kommetje water neer. Gebruik eventueel steeds wat water om de rijst niet te veel aan je handen te laten plakken.

combinatietip:

Lekker met sojasaus! (Let op: dit gerecht is niet meer glutenvrij)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.