bewaar
Sushisalade met warmgerookte zalm
Sushisalade met warmgerookte zalm
bewaar

Sushisalade met warmgerookte zalm

De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade.

35 min. bereiden
15 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sushirijst

75 ml

rijstazijn

1 tl

suiker

½ tl

zout

2 kropjes

babyromainesla

4 el

mayonaise

2 tl

wasabipasta

1 el

kraanwater

1

komkommer

2

eetrijpe avocado's

250 g

warm gerookte zalmstuk

2 el

Japanse sojasaus

1

norivel

De zalm - met z'n heerlijke, intense rooksmaak - máákt deze salade.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal. Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.

3

Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel de afgekoelde sushirijst, de komkommer en avocado over de sla.

4

Verdeel de zalm in stukjes over de salade en besprenkel met de sojasaus. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise. Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade.

tip

combinatietipLekker en mooi met geroosterd zwart sesamzaad

variatietipDeze salade kun je ook met verse zalm maken. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Laat iets afkoelen.